1918
1950

STRAND NOORD BOULEVARD

Toen er in de jaren ’50 nog niet zo veel regels waren en men vrij zorgeloos. Kon leven was er veel ruimte voor creativiteit en lol. Zo werd er naast de trap afgang Kockx een ware glijbaan gebouwd over het duin. De kinderen en ook de ouders vonden het geweldig!

1979
1978

STRANDPAVILJOEN HET ZEEPAARDJE

Beginjaren van Hans Kockx in het familiebedrijf. Waar na het eerste jaar het vrijwel kleine terrasje omgebouwd werd tot groot terras waar men, naast een drankje ook een uitsmijter en broodje konden nuttigen primitief bereid met kookstel op gasfles. Ook waren dit de jaren waar de frituur zijn intrede deed op het paviljoen.

1980
1980

OP TERRAS BIJ HET ZEEPAARDJE

Ook Marion werkte in de beginjaren al op het familiebedrijf Kockx. Waar de parasols een Ibiza tintje hadden en de kleding meer weg had van een bruin cafe. Samen hebben Hans en Marion het Zeepaardje gemaakt tot waar het nu staat! Waar de laatste jaren de zoon van Hans & Marion ook zijn echte intrede heeft gemaakt met weer nieuwe ideeën om het familiebedrijf ook anno 2021 voor ieder een heerlijke tijd te geven.

1991
1990verplaatsing

VERPLAATSING STRANDPAVILJOEN

Vader en zoon Paul & Rob Kockx verzorgden de verplaatsing van Het Zeepaardje waar geen paviljoen plaatsing mogelijk was i.v.m. de staat van het strand en duinen is er besloten een gehele fundering aan te leggen met extra grote hardhouten palen om een zeer stevige fundering te realiseren. De huidige verplaatsing in 2018 heeft het restaurant ‘verplicht’ nog verder het strand op gezet. Waar vroeger nog kleine vrijwel simpele paviljoens stonden voor een drankje en hapje staan nu prachtige gebouwen langs.

De Nederlandse kust waar steeds grotere funderingen geplaatst worden om alles zo stevig genoeg te maken voor het strand, stormen, de paviljoens zelf, maar vooral de dreiging van het opkomende zeewater.

1993
terras 93

BIJ MOOI WEER LONKEN DE TERRASSEN IN

Waar het ‘normale’ strandpaviljoen in het jaar 1993 omgetoverd werd tot echt restaurant. Met verschillende heerlijke (culinaire) gerechten. Een teruggevonden surprise menu uit die tijd in 1993 bestond uit o.a.:

 

  • Carpaccio van Zalm & Kreeft met frisse vinaigrette, stokbrood en boter.
  • Mals gebraden eten Zeebaars met een zachte preisaus vergezeld van diverse aardappelen en groente garnituur.
  • Vers fruit in een fruitsaus omringd met vanille en aardbeien roomijs en slagroom.
1993
Ed hans 932

EVEN AANZITTEN OP HET STRAND KAN NOG STEEDS IN

Ed Kraakman van Paviljoen De Uitkijk en Hans Kockx van Het Zeepaardje genoten nog van de mooie dagen in Oktober 1993.

Waar zij hun paviljoens nog geopend hadden tot eind oktober voor het publiek om nog lekker na te zomeren op het strand van heerlijke gerechten of om lekker te genieten van een drankje op het terras.

2001
2001

GENIETEN MET DE GASTEN

Marion maakt op het terras een gezellig praatje met de gasten. Een grote glimlach op een warme, maar bewolkte zomerdag. Heerlijke temperatuur om te vertoeven op het terras.

Altijd vrolijk en behulpzaam om de mensen te laten genieten van hun stranddag in Egmond aan Zee.

2007
2007

EEN DRUKKE ZOMERAVOND OP HET TERRAS

Heerlijke zomeravond waar de gasten zich laten verwennen door de gerechten van onze keukenbrigade in 2007. Waar de gasten het knusse traditionele ‘houten’ paviljoen/ restaurant vandaag even aan zich voorbij lieten gaan en plaatsnamen. 

Op het opgedekte ‘diner’ terras lekker in het zonnetje. Marion begeleid hier een van de nieuwe werknemers met het opdekken van de tafels.

2009
2009

DE FAMILIE OP HET RESTAURANT

Ook voor ons weer eens leuk om te zien. Het gezin bij elkaar in het restaurant. De hier nog jonge zoon Richie is altijd gezegd in de toekomst iets te gaan doen wat zijn hart hem in gaf. Een opleiding en werk in de reclame tot gevolg. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en Richie heeft Uiteindelijk ‘zelf’ toch besloten bij ons in te willen stappen in het restaurant. Dit maakt ons toch wel een beetje trots! Anno 2015 stonden wij echt met z’n drieën aan het roer wat tot op heden nog Steeds met trots en plezier samen wordt gerund.

2014
2015

COMPLETE VERBOUWING IN

Wij hebben ons oude, maar warme en knusse traditionele houtbouw paviljoen dit jaar dan echt vaarwel gezegd en samen met z’n drieën gezeten, bedacht, getekend en uitgewerkt met een aantal mensen wat in ons hoofd zat. De trots in het project zat hem dan ook dat elk detail, interieurdeel, bardeel, ramen, lichtinval, keuken, logistiek, aankleding enz. Geheel door onszelf bedacht en uitgewerkt is. Het idee uit drie gedachtes en leeftijden en daar samen met onze mensen een ‘nieuw’ strandrestaurant van gemaakt hebben. Waar wij ontzettend blij zijn met het resultaat en de reacties van onze gasten.

2018
overdetong 18

OVER DE TONG

Het collum van ‘Over de tong’ in het Noord-Hollands dagblad is een stukje van horeca recensenten die onaangekondigd een hapje komen eten en zijn en/of haar ervaring dan deelt in het bekende kranten stukje onder de horeca mensen met de naam: Over de Tong. Hierin hebben wij een prachtig cijfer van een 8- ontvangen voor o.a. onze ambiance, gastvrijheid, eten en drinken.

Al met al een mooi resultaat.

2018
Hans Marion 18

HANS & MARION

Poseren voor een krant, het is weer eens wat anders. Wij staan liever aan uw tafel een verhaal te vertellen over onze producten, historie of maken u blij met hetgeen wat wij die dag te bieden hebben, maar het geeft ook een trots gevoel om een mooie recensie in de krant te mogen ontvangen en later terug te kijken en te zeggen: wist je nog toen….

Het zijn die dingen waar wij het voor doen. De lol in het werk en U een heerlijke tijd bij ons te bezorgen!

2020
2020

NIEUW TERRAS

2020, ach ja het jaar 2020, Corona jaar en een jaar om snel te vergeten. Voor ons is dat niet geheel het geval. Dit jaar is er een geheel nieuw terras in aanbouw met prachtige hardhouten vlonders waar wij ontzettend blij mee zijn. Het geeft een warme sfeer en de nieuwe houten banken maken het geheel af.

Covid, het komt dan toch even aan bod. De ‘kuchschermen’ was voor ons geen optie. Even zoeken bracht ons tot mooie glazen wanden die d.m.v. een houten systeem stevig en subtiel overkwamen. Veilig en niet storend.

Uiteindelijk is het een heerlijke zonnige zomer geworden!

2020
tafel20202

NIEUW INTERIEUR

Los van een nieuw terras is het binnen restaurant ook geheel vervangen. Het paarse interieur, de huisstijl en de binnen tafels/ stoelen zijn vervangen door mooie Suar bladen, banken en nieuwe huisstijl kleur wat anno 2021 geheel met haar tijd meegaat en dat extra stukje sfeer en warmte brengt in het restaurant.

2021
Icon Zeepaardje orange

KOM JE DEZE ZOMER BIJ ONS LANGS?